Няма основания за безпокойство, а измерванията са много по-засилени и по-активни

...
Няма основания за безпокойство, а измерванията са много по-засилени и по-активни
Коментари Харесай

Екоминистърът смрази ВЕИ-тата: Как ще борим боклука от фотоволтаиците?

Няма учредения за безпокойствие, а измерванията са много по-засилени и по-активни от естественото. Това увери за обстановката по Черноморието министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, който е и някогашен длъжностен екоминистър и специалист по климата.

" Страховете имат сложен източник. Трябва да има добра почва – задоволителна степен на съмнение в институциите, в формалната информация, в науката и тази почва я има у нас. Въпросът е кой, по какъв начин и какво ще засади в тази почва. Руската хибридна агитация насочва интензивността си точно към този вид страхове, нападна ги и стартира да споделя по какъв начин експлоадирането на " Нова Каховка " ще докара до тежки замърсявания в Черно море ". 

Юлиян Попов подчертава върху голямото екологично замърсяване в резултат на войната в Украйна. Той назова обстановката " злополука, която се разраства от ден на ден " и предвижда, че " ще отнеме доста години и големи запаси, с цел да бъде възобновена земята на Украйна, реките, въздухът ".

Относно оборудването от АЕЦ " Белене ", което ще бъде предоставено на Украйна, Попов съобщи, че това е " освобождение от един воденичен камък на нашата шия ".

" Продаваме актив, който на нас не ни би трябвало. От друга страна се освобождаваме от задължение, което основава неоснователни упования измежду хората. Създава корупционни настройки и апетити. "

По тематиката с прекратяването на концесията на " Лукойл " на пристанище Росенец екоминистърът уточни, че " когато нещо не е действително под контрола на българската страна, тогава ние живеем в една неизясненост, а щом си върнем територията, можем да я следим ".

" Фотоволтаичните боклуци още не са се натрупали, само че фотоволтаичните панели са материали, които не могат обикновено да бъдат рециклирани. Имат потребност от специфичен метод при преработването. Трябва да се сътвори цяла промишленост, която се основава сега световно. Те ще нарастват, слънчевата сила се разраства. Може да чакаме след 10-15 години много съществено повишаване на към този момент употребявани фотоволтаици ", разяснява Юлиян Попов пред БНР. По думите му този развой е под надзор, само че не е незабавен, а стратегически.

" Въглищните централи ще загинат по стопански аргументи и ние би трябвало да сме подготвени за това загиване ", сподели още Попов.

Решението на съда за Топлоелектрическа централа " Брикел "  не значи, че централата " ще продължи да цапа за безконечни времена ", означи той.

ТЕМА преди 20 минути 439 преди 39 минути 417 преди 17 часа 7449
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР